-Retourkosten zijn voor rekening van de klant, tenzij er sprake is van schade of een foutieve levering.

-Voor alle aankopen geldt een wettelijke zichttermijn van 14 dagen na het ontvangst nemen van de goederen.

-LET OP: Heeft u een verzegeld product dan kan deze alleen retour als de verzegeling niet verbroken is. Bij verbreking van de verzegeling is uw bestelling van het product definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden.

14-Daagse zichttermijn

Bij het online kopen van je producten heb je volgens de wet het recht op een zichttermijn van veertien dagen. Dit houdt in dat je het product uit je verpakking kunt halen om deze te bekijken, tevens mag je het product eenmalig passen of uitproberen wanneer dit nodig is. Het recht tot het uitproberen van het product is niet van toepassing op consumptieproducten zoals vloei en tip en/of verzegelde producten zoals vaporizers.

Voldoet het product niet aan jouw verwachting? Dan mag je deze zonder opgaaf van reden retourneren. Hiervoor moet het product wel onbeschadigd en indien mogelijk in de originele verpakking worden teruggestuurd. Heb je het product toch (vaker) gebruikt of gedragen dan vervalt je zichttermijn en kunnen we je product niet als retour accepteren.

Je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je krijgt dan (mits het geen gedeeltelijke retour is) het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. De kosten voor retour van jouw huis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder.

Mocht je besluiten je retour niet geheel te retourneren en 1 of meerdere artikelen te houden; Dan vergoeden wij de reeds betaalde verzendkosten niet (noch de kosten van de retourzending). Je krijgt dan enkel het geld retour van de door jou terug gestuurde goederen.

Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zullen de producten met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd worden. Mocht het product vaker gebruikt zijn dan nodig om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen kan er sprake zijn van een waardevermindering op het retourbedrag.

Foutief of beschadigd product

Heb je een fout of beschadigd product ontvangen dan willen we dit natuurlijk zo snel mogelijk voor je oplossen. Neem in het geval van een foutief of beschadigd ontvangen product zo snel mogelijk contact met ons op via de contactgegevens onderin. Doe dit in ieder geval binnen 72 uur na het in ontvangst nemen van je bestelling. In de meeste gevallen zullen we je vragen om het product terug naar ons op te sturen, het retourlabel krijg je van ons opgestuurd via de mail.

Aanmelden retourzending

Om gebruik te maken van het retourrecht kunt u contact met ons opnemen via info@inthecloudz.eu. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. 

Retouradres:

in the Cloudz
Vierlinghstraat 18
8265ZC Kampen
Nederland

Verantwoorlijkheid voor de retourzending

Vanaf het moment dat jij je pakket in ontvangst hebt genomen zijn wij niet meer verantwoordelijk voor de manier waarop je met het product omgaat en eventuele schade die aan het product ontstaat. 

Stuur je een product retour dan valt deze onder jouw verantwoordelijkheid, we raden je dan ook aan om je retour via track en trace te retourneren. Op deze manier heb je meer zekerheid dat je retourzending bij ons binnengekomen en verwerkt is. Is er tijdens het retour van je product toch nog iets beschadigd valt dit onder jouw verantwoordelijkheid. We raden je dan ook aan om een retourzending degelijk te verpakken.

Artikelen die zijn beschadigd tijdens de retourzending kunnen wij niet (volledig) vergoeden, tenzij de retourzending uit een reeds defect product bestaat. Wellicht kun je de door jou geleden schade hiervan wel op de vervoeder van je retourzending verhalen.